Kylpylät

Costa Blancan sekä Costa Calidan alueella sijaitsee monta kylpylää.

Iho kuntoon ja lepoa koko keholle – Murcian maakunnassa panostetaan wellness-turismiin.
Lempeän ilmaston Murcia on hyödyntänyt yli 300 vuotuisen aurinkopäivänsä lisäksi myös Mar Menor -suolalaguunia erikoistuessaan wellness-turismiin.  Esittelemme teille kolme erilaista vaihtoehtoa joista löytyy hoitoja ja rentoutumista jokaisen tarpeisiin.

Thalasia ”meren kylpylä” moderni ja innovatiivinen terapia-spa. Hoidot perustuvat meriveden tuottamiin ratkaisuihin. Mutakylvyt/hoidot, suolavesihoidot. Murcian läänissä on kaksi hyvin suosittua kylpylää, joiden altaisiin tulee luontainen lämmin vesi läheisten vuorten uumenista. Baños de Fortunan kylpylä sijaitsee lähellä Fortunan kyläkaupunkia. Torreviejasta lähdettäessä sinne käännytään Orihuelasta Murciaan menevältä tieltä lähellä Santomeran kaupunkia. Balneario de Archenan kylpylä on Murciasta Albaceteen menevän tien varrella noin 26 km Murciasta pohjoiseen.

Fortunan kylpylä on tunnettu jo Rooman vallan ajoilta saakka. Erityinen kukoistuskautensa sillä oli arabivallan aikana 1000-luvun ensimmäisinä vuosisatoina. Vesi kylpylän altaisiin tulee läheisen vuoren sisältä. Tulevan veden lämpötila on 53 astetta. Uima-altaiden lämpötila on keskimäärin 34 astetta (yleensä toinen altaista on 36-37  ja toinen 30-32 ). Vesi on rikkipitoista, joten sillä on suotuisa vaikutus iho-oireisiin, reumaan, niveltulehduksiin ja nivelrikkoon sekä hengitysteiden sairauksiin. Altaat ovat ulkona ja allasalueelta on upea näköala läheiselle ylänköalueelle. Kauniilla ilmalla kylpylästä näkee 80 km:n etäisyydelle. Kaunis ilma onkin alueella taattu, sillä siellä on keskimäärin 331 aurinkopäivää vuodessa. Keskilämpötila on peräti 20 astetta eli hieman korkeampi kuin Torreviejassa! Kylpyläalue on 234 m korkeudella merenpinnasta. Allasalueella on baari, josta saa myös pieniä aterioita.

Kylpylässä on kolme hotellia: Gran Hotel Balneario (perustettu 1860 ja nykyaikaistettu), Hotel España ja Hotel Victoria. Balneario-hotelli on sisustukseltaan upea marmorisaleineen. España-hotellissa on upea puutarha, samoin Victoria-hotellissa, joka on saanut nimensä kuningatar Victoria Eugenian(24.11.1887-15.04.1969), nykyisen kuninkaan isoäidin mukaan. Hotellimajoituksiin voi liittää hoitojaksoja kylpylässä. Hyvin suosittua on poiketa kylpylään vain käydäkseen altaissa. Altaissa ei suositella yli puolentoista tunnin yhtämittaista oleskelua, sillä lämmin vesi rentouttaa lihaksia siten, että pidempi oleskelu alkaa toden teolla väsyttää. Altaalle mentäessä tulee olla uimalakki ("gorro") päässä, mutta sellaisen voi ostaa lipunmyynnistä.

Archenan kylpylä sijaitsee suojaisessa laaksossa Archenan kaupungin laidalla. Myös Archenan kylpylä on jo pitkät perinteet omaava. Kylpylän alueella on allasalueen lisäksi kolme hotellia (Hotel Termas, Hotel León ja Hotel Levante) sekä kahvioita ja matkamuistomyymälöitä. Vieressä on myös tunnelmallinen pieni kirkko.

Myös Archenan kylpylän altaiden vesi tulee vuoren sisältä ja on tullessaan 51,7 asteen lämpöistä. Sivuston ylläpitäjän kokemukseen pohjautuen voi todeta, että se ei ole niin rikkipitoista kuin Fortunan kylpylän altaiden vesi. Siitä huolimatta sielläkään ei kannata olla altaassa yhtämittaisesti yli puoltatoista tuntia. Archenan altaasta on osa on katettu, joten sinne menoa voi harkita myös sadesäällä. Ulkoaltaissa on monenlaisia pore- ja vesihierontapisteitä. Myös Archenassa edellytetään, että altaaseen mentäessä päässä on uimalakki ("gorro").

Kylpylässä on luonnollisesti mahdollisuus monenlaisiin hoitoihin.

Iho kuntoon ja lepoa koko keholle – Murcian maakunnassa panostetaan wellness-turismiin.
Lempeän ilmaston Murcia on hyödyntänyt yli 300 vuotuisen aurinkopäivänsä lisäksi myös Mar Menor -suolalaguunia erikoistuessaan wellness-turismiin.
Israelin Kuolleenmeren terveysvaikutukset ovat tuttuja ympäri maailmaa, mutta yllättävän harva matkailija tietää Espanjan vastineen Mar Menorin samantyyppisistä ominaisuuksista, joita voi hyödyntää esimerkiksi iho-ongelmia hoidettaessa.
Mar Menor on erittäin suola- ja mineraalipitoinen laguuni, jonka syvin kohta on vain kuudessa metrissä. Tutkimusten mukaan suolavedessä on tavallista merta korkeampi määrä esimerkiksi magnesiumia ja kalsiumia. Suolaveden verenkiertoa edistävän ja lihaksia rentouttavan vaikutuksen on todettu auttavan esimerkiksi nivelreumaan.
San Pedro del Pinatarissa ei voi lomailla antamatta iholleen kunnon mutakuorintaa. Parhaan paikan mutakylvylle tarjoavat Lo Paganin luonnonaltaat aivan historiallisen tuulimyllyn kupeessa. Lähimmät rannat Villananitas ja La Mata löytyvät vain muutaman askeleen päästä.
Suolavesialtaisiin pääsee pulahtamaan helposti vesirajaan rakennetuilta laitureilta, jossa wellness-turistit kuivattelevat otsasta varpaisiin mudan peittämiä vartaloitaan.
Mutaa suositellaan kokeilemaan ensin pienemmälle ihoalueelle ennen kuin koko vartalolle annetaan mutahoito. Mudan kannattaa antaa kuivua auringossa ja vaikuttaa iholla noin tunnin verran, jonka jälkeen se huuhdotaan pois suolavedellä.
Muta kuorii mukanaan kuolleen ihosolukon jättäen talven kuivattaman ihon pehmeäksi. Mudan terapeuttiset vaikutukset tunnettiin jo Hippokrateen aikoina, ja niitä hyödynnetään yhä tänäkin päivänä.
Murcian alueella on paljon kylpyläpalveluita tarjoavia hotelleja. Murciassa on nimenomaan terveyskylpylöitä, joista löytyy thermal circuit -tyylisiä altaita, erilaisia saunoja ja hoitoja. Perinteisesti thermal circuitissa liikutaan erilaisten altaiden ja suihkujen välillä opastetussa järjestyksessä veden vaihtuessa kylmästä lämpimään.
Suomalaiskylpylöistä poikkeava spa-kokemus on elämys turistille – näissä kylpylöissä ei näy railakkaita vesiliukumäkiä tai muita huvituksia, vaan altaissa keskitytään ennen kaikkea rentoutumaan.
Aguilasin kaupungin parhaat maisemat aukeavat luonnollisesti San Juan de las Aguilas -linnan huipulta, mutta kovin paljon varjoon ei jää myöskään Puerto Juan Montiel -hotellin kattoterassi. Rannalla sijaitsevan hotellin parvekkeelle on käynti kylpyläosastolta.
San Pedro del Pinatarissa Thalasso-kylpylöitä löytyy Lodomar– ja Thalasia -hotelleista sekä Aguas Salinas -kylpylästä. La Mangassa voi kokeilla esimerkiksi Mangalan-hotellin kylpylää.
Murcian alueella on monipuoliset harrastusmahdollisuudet, joista erityisesti vesiurheilulajit ovat matkailijoiden suosiossa. Monissa eri kohteissa voi harrastaa sukellusta, purjelautailua, kajakkiretkiä ja purjehdusta. Aiempia taitoja ei välttämättä tarvita, sillä maakunnasta löytyy runsaasti kursseja tarjoavia kouluja.
Maakunnassa voi myös pyöräillä, patikoida ja golfata. La Manga on golfmatkailijoiden ehdoton suosikkikohde, josta löytyy vaativampaan makuun myös viiden tähden resort La Manga Club.
Lempeän ilmastonsa ansiosta Murciassa käydään pitämässä paljon urheilujoukkueiden harjoitusleirejä talvikuukausina. San Pedro del Pinatarin ylpeys on uutuuttaan kiiltävä jalkapallostadion ja kuntokeskus Pinatar Arena, jonka palveluita kuntosaleineen ja uima-altaineen voivat käyttää myös turistit. Suomalaismatkailijalle hintataso on edullinen.
San Pedro del Pinatarin pikkukaupungissa toimiva Lodomar-hotelli tarjoaa kylpylässään asiakkailleen lääkäritiimin laatimaa ohjelmaa. Hoidoissa hyödynnetään Mar Menor -suolalaguunin suolapitoista vettä, joka sisältää runsaasti mineraaleja.
Thalasso-terapian hoidoista voidaan hakea apua esimerkiksi iho-ongelmiin, nivelreumaan ja unettomuuteen. Tarjolla on myös luonnonmukaisia hoitomenetelmiä, ravintoneuvoja ja homeopatiaa.
Ohjelma on suunniteltu erityisesti kylmässä ilmastossa eläville terveysturisteille, jotka haluavat hoitaa vaivojaan tehokkaasti esimerkiksi viikon ajan.