Top 10 uimarannat

10 parasta uimarantaa Costa Blancalla!

Costa Blanca (valkoinen rannikko) on saanut nimensä valkoisista rannoistaan. Satoja kilometrejä aurinkoisia rantoja, joissa voi pulahtaa kristallinkirkkaaseen veteen. Costa Blanca jatkuu 244 kilometrin päähän Alicanten maakuntaa ja jotkut sen rannoista ovat Espanjan parhaiden joukossa. Mutta mitkä rannat ovat parhaita. Tämän kaiken kauneuden joukosta ei ole helppoa valita parhaita. Esittelemme teille kuitenkin kymmenen erinomaista rantaa.

1. LA GRANADELLA, JAVEA.

La Granadellan kaunis ranta on kuuluisa sen uskomattoman kauniista väreistään. Kasvillisuuden vihreät ja ruskeat kontrastit, turkoosinsininen meri ja kultaiset rannikon värit. Rannan vedet ovat korkalaatuisia ja rantaa ympäröivät kalliot ja La Nao tekee siitä erityisen rauhallisen ja täydellisen paikan uimiselle. La Grandella saa nimensä 1800-luvun linnoistuksesta, joka rakennettiin suojelemaan rannikon kyliä merirosvojen hyökkäyksiltä. Voit yhä vierailla linnoituksen raunioilla seuraten rannan läheisyydessä kulkevaa polkua.

La Granadella on sukelluksen harrastajien paratiisi. Täältä voi löytää suuria määriä meren erikoisuuksia. Sukeltajat voivat myös tutustua Isla del Descubridoriin Cape La Naon eteläpuolella, joka on kuuluisa merenpohjastaan ja merimetsoparvistaan. On sanottu, että saari on saanut nimensä Kristopher Kolumbuksen miehistön jäsenen mukaan.

Voit myös löytää hyviä ravintoloita aivan merenrannan läheisyydestä. Ne tuovat meren herkut ruokapöytään tarjoten erikoiksuuksiaan kuten paellaa meren herkuilla.

2. ARENAL-BOL, CALPE

Arenal-Bolin uimaranta on yksi Costa Blancan ihmeellisimmistä. Sen kultaiset hiekat palmuineen viehättävät vuodesta toiseen niin paikallisia kuin tuhansia turistejakin. Pituutta rannalla on 1200 metriä ja leveyttä 50 metriä.

Arenal-Bolilta löytyy myös upea Costa Blancan symboli, Peñon de Ifach. Massiivinen kalkkikivimuodostelma, joka nousee merestä huikaisevaan 332 metrin korkeuteen.

Uimaranta pitää hallussaan arvostettua Foundation for Environmental Educationin ”Blue Flag” -palkintoa, joka määrittelee standardit mm. veden laadulle ja turvallisuudelle.

3. LES DEVESES, DENIA

Valencian rajalla oleva lähes 5000 metriä pitkä Les Devesesin ranta on purjelautalijoiden ja leijalautailijoiden paratiisi kovine tuulineen.

Rannasta voi nauttia toki myös muuten. Käymällä vaikkapa läheisellä Marjal de Pego-Olivian luonnonpuistossa, vaeltelemalla pitkin kultaisia hiekkoja, tai kalastamalla ankeriaita perinteisellä tavalla. Täällä käydessä kannattaa ehdottomasti maistaa herkullista ”All i pebre”- ruokalajia, jossa on pippurilla ja valkosipulilla maustettua ankeriasta perunoiden kera. Pitkin rantaa on ripoteltu myös juomakojuja, joista voi ostaa virvokkeeksi vaikkapa olutta.

Les Devesesin kasvusto ja dyynit miellyttävät myös luonnonystävien silmää huikaisevalla kauneudellaan.

4. EL PORTET, MORAIRA

El Portetin pienessä kaartuvassa rannassa yhdistyy meren ja vuoren kauneus. Tämä loivasti syvenevä ranta on ehdottomasti yksi parhaista uimista varten. Kävelykatu on kuuluisa herkullisista ravintoloistaan, joissa voi nautiskella ruuan lisäksi upeista maisemista Peñón de Ifachille and  Cap d’Orille.  Caper d`Orin  renessanssi-tyylinen tarkkailutorni onkin yksi ehdoton vierailukohde Morairassa käydessä..

5. PORTITXOL, JAVEA

La Barracankin (La Barraca tarkoittaa tyypillistä Valencialaista taloa) nimellä tunnettu Portitxolin mahtava ranta on yksi parhaista vaihtoehdoista, jos haluat nauttia luonnosta esimerkiksi snorklaten. Kirkkaat vedet ja loiva ranta mahdollistaa monenlaisten merenalaisten lajien tutkimisen.

Rannasta 183 metrin päästä löytyy myös kiehtova Isla Portitxol, pieni saari, jolta löytyy erilaisten luonnonlajien lisäksi Roomalaisia arkeologisia raunioita.

6. EL MORAIG, BENITATXELL

Kallionjyrkänteiden ympäröimä El Moraigin ranta on ainoa laatuaan. Sen tyynet, raikkaat vedet, jotka tulevat Cova dels Arcsin luolasta, maanalaisesta joesta, ovat täydelliset uimiseen. Merivesi ja maanalaisesta joesta tuleva vesi luovat lumoavan sinivihreän väriyhdistelmän. Näiden vesien lämpötilaerot saavat aikaan uimakokemuksesta kylpylämäisen ja rentouttavan.

7. LA FOSSA, CALPE

Calpen suolakaivosten läheisyydessä olevalta La Fossan rannalta löytyy Costa Blancan hienoimmat ja valkeimmat hiekat. Tällä rannalla voit käyskennellä ihaillen flamingojen sekä merilokkien lentoa ja nauttia luonnon monimuotoisuudesta.

Voit myös viettää päivääsi kävellen upealla rantakadulla, jolta löytyy niin jäätelökioskeja kuin monenlaisia ravintoloita ja kauppojakin. Kesällä La Fossassa on myös mahdollista nauttia samaan aikaan raikkaasta meri-ilmasta sekä ulkoilmaelokuvista!.

8. BAÑOS DE LA REINA, EL CAMPELLO

Tämä ranta on luottopaikka luonnon ja historian ystäville. Baños de la Reinassa sijaitsee roomalaisen kalafarmin jäännökset, jonka kivistä nerokkaasti rakennetut altaat tarjoavat mahdollisuuden snorklaamiseen sekä rentoutumiseen. Vanhojen rakennusten jäännökset, kuumat lähteet ja pienet temppelit ovat myös kiehtovaa nähtävää. Täällä voi havaita jäännöksiä jopa pronssikaudelta ja iberialaisten ajalta.

9. LA FUSTERA , BENISSA

Tällä Benissan vilkkaimmalla rannalla on myös hallussaan “Blue Flag” -palkinto – ja syystäkin. Sen hienot, valkoiset hiekat suorastaan kutsuvat pelaamaan ja leikkimään. Ranta on varusteltu rantalentopalloverkoin sekä erilaisten lasten pelein. Heinäkuusta elokuun loppuun rannalla on mahdollista vuokrata ”kelluvaa tuolia”, joka mahdollistaa myös liikuntarajoitteisten henkilöiden uimisnautinnon.

La Fusteran vesi on erittäin kirkasta ja puhdasta, joten siellä voit ihailla merenalaisia vesiruohoniittyjä sekä eri kalalajeja.

GR (Great Route) kulkee pitkin rannikkoa ja tätä reittiä kävellessä voi nauttia Costa Blancan kauneimmista maisemista.

10. CABO ROIG, ORIHUELA

Pieni, upea Cabo Roigin ranta tarjoaa mahdollisuuden harrastaa monia eri vesiurheilulajeja kuten purjehdusta tai purjelautailua. Rannalta löytyy laaja valikoima palveluja kuten ravintoloita, suihkut, taksi ja bussikuljetus sekä lääkäriasema. Tälläkin rannalla on ”Blue Flag”-palkinto. Kun on viettänyt aamun rannalla, on ihanaa rentoutua paella-lautasen äärellä ihaillen lahdelman kauneutta..