Ilmasto ja terveys

Nauti yhdestä Euroopan terveellisimmistä ilmastosta Costa Blancalla!

Upeat maisemat, joita täplittävät appelsiini- ja mantelipuut, ovat alueelle luonteenomaisia. Kilometrien mittaiset valkoisena hohtavat rannat ja vaikuttavat kalliojyrkänteet ovat tyypillistä maisemaa Costa Blancalla, alue tarjoaa kaiken tarvittavan aurinkoisen loman viettoon tai loma-asunnon hankintaan. Alue on WHO:n, eli Maailman Terveysjärjestön mukaan yksi maailman terveellisimpiä alueita elää sen loistavan ilmaston vuoksi.

Torrevieja ja sen lähialueet ovat WHO:n mukaan maailmaan terveellisimpiä alueita elää. Crevillenten vuoristoalue auttaa osaltaan luomaan ainutlaatuisen ilmaston, jossa lämpötila vaihtelee 18 - 28 asteen välillä. Laguna de la Matan ja Salinas de San Miguelin suolajärvet luovat osaltaan tätä loistavaa ilmastoa. Järvet ovat hyvin matalia ja niistä haihdutetaan vettä, jonka seurauksena syntyy merisuolaa, joka on merkittävä vientituote. Korkea suolapitoisuus yhdessä lämpötilan kanssa luovat mikroilmaston, jota terveysalan ammattilaiset ympäri maailman suosittelevat erityisesti sydänsairauksista, iho-ongelmista, nivelsairauksista,reumasta ja hengityselinsairauksista kärsiville

Huomioimisen arvoista on myös ilmaston ja elämäntyylin vaikutus mielenterveyteen. Aurinkoisessa ja lämpimässä ilmastossa asuvat ihmiset ovat yleisesti ottaen iloisempia, tyytyväisempiä sekä huomattavasti rennompia kuin kylmässä ja kosteassa ilmastossa elävät. Olet varmasti hyvin tietoinen asiasta tätä lukiessasi, sillä Pohjois-Euroopassa asuville kaamosaika on hyvinkin tuttua ja toisiin se vaikuttaa vahvemmin kuin toisiin. Kaamosmasennukseen ei kannata jumahtaa, vaan lievitystä kannattaa lähteä hakemaan Costa Blancan miellyttävästä ilmastosta.

Costa Blancalla on laaja valikoima vapaa-ajan tekemiselle ja urheilulle. Miellyttävä Välimeren ilmasto mahdollistaa ympärivuotisen mahdollisuuden mieluisellesi aktiviteetille (keskimäärin 320 aurinkoista päivää vuosittain). Pidempiaikaiset lomat talviaikaan Costa Blancalla tekevät hyvää terveydelle, etenkin vanhemmille ihmisille. Rento ilmapiiri on loistava apu stressin lievitykseen. Täällä meren äärellä asuvat ihmiset elävät pidempään ja terveimpinä.