Rannat ja poukamat

Rannat ja lahdelmat

Hiekkarantoja, veden pyöristämiä pikkukiviä, dyynejä ja jyrkkiä rinteitä, näitä löytyy kaupunkien reunoilta taikka syrjäisemmiltä ihanilta paikoilta. Löytyy monia vaihtoehtoja, joista valita mieluisensa. 

Costa Blanca on sininen. Tämä väri liehuu useimmissa lipuissa, jotka kuvaavat  200 kilometrisen rannikon veden laatua. Tästä syystä Alicanten provinssilla on eniten palkintoja kyseisellä saralla koko Espanjassa. Costa Blancan rannikolla on yli 170 rantaa ja lahdelmaa, joissa aurinko paistaa yli 300 päivää vuodessa. Rannat ovat hiekkaisia tai ne koostuvat pienistä veden pyöristämistä kivistä, ne piiloutuvat dyynien taakse, jyrkkien rinteiden tai kallioiden alle, rantoja löytyy niin kaupungeista kuin myös syrjäseuduiltakin ja vedet ovat tyyniä ja kutsuvia.

Marina Altan alueella pohjoisessa vuoret työntyvät meren äärelle luoden ainutlaatuisen näkymän kielekkeineen ja poukamineen, jotka vartioivat Denian, Javen ja Benissan pitkiä kauniita hiekkarantoja. Benidormista löytyy tunnetuimmat ja suosituimmat rannat. Etelään kuljettaessa, Alicantesta Pilar de la Horadadaan, maisemissa tapahtuu muutos, kun jyrkät rinteet muuttuvat hiekkadyyneiksi.

Kristallinkirkkaan veden lisäksi voit nauttia rannikolta löytyvien laadukkaiden palveluiden antimista, kuten lukuisten rantaan sijoitettujen ravintoloiden ja baarien sekä hotellien palveluista, kuin myös lukemattomista vaihtoehdoista vesiurheiluun. Voit ihailla laskevaa aurinkoa ravintoloiden tai baarien terasseilta, vierailla kauniilla rannoilla ja lähteä vesiurheilun pariin leijalautailemaan, purjehtimaan tai sukeltamaan. Lapsille on myös tekemistä ja aktiviteetteja kuten vesipuistot ja eläintarhat. Voit myös hiljentyä viettämään omaa aikaa aaltojen rauhoittavaa ääntä kuunnellen ja tyynelle merelle katsellen.