Luonto

Luonto ja provinssin ainutlaatuiset luonnonpuistot

Provinssin alueelta löytyy 10 luonnonpuistoa, joille luonteenomaisia ovat ainutlaatuiset laaksot sekä vuoret.

Sierra de Mariola, Font Roja, Marjal Pego-Oliva, Peñon de Ifach, Sierra Helada, Montgó, La Matan ja Torreviejan laguunit… Tässä muutamia esimerkkejä kymmenestä luonnonpuistosta, joita Costa Blancan alueelta löytyy. Luonnonpuistot tuovat alueelle ainutlaatuisia ja vaihtuvia maisemia, joista jokainen erottuu omalla tavallaan ja erikoisuudellaan, ja jotka takuulla yllättävät vierailijansa. Tarjolla on esimerkiksi luolamaalauksia sekä iberialais- ja roomalaisajan raunioita ja arkeologisia kohteita.

Costa Blanca on Espanjan toiseksi vuoristoisin provinssi, jonka ansiosta alueella vierailevat voivat matkustaa laaksoihin ja vuorille, jotka kohoavat yli 1000 metrin korkeuteen (kuten Aitana 1550 m tai Puig Campana 1436 m) saman reitin varrella. Voit myös tutustua alueen ainutlaatuiseen kasvillisuuteen kuin myös metsiin jotka ovat suojeltuja ja harvinaisia Euroopassa, kuten limepuumetsä Mariolan vuoristoalueella.

Tämä luonnonpuisto erityisesti tarjoaa vaikuttavia maisemia ja luonnonvaraisesti kasvavia aromaattisia ja terveysvaikutteisia yrttejä, joita ei löydy mistään muualta. Lisäksi voimme suositella vierailemaan Maigmón vuoristoalueella, jolta avautuu yksi parhaita näkymiä rannikolle.

Yli 900 metrin korkeuteen kohoavilta vuorilta myös aukeaa loistavat maisemat alas laaksoihin. La Vall d’Alcala, Vall d’Ebo, La Vall de Laguar, jossa Barranc de I’Infern sijaitsee, La Vall de Pop, Vall de Gallinera ja Valle del Vinalopó ovat laaksoja, joissa kasvatetaan alueen laatumerkin omaavia viinirypäleitä, joista valmistetaan esimerkiksi laadukkaita viinejä.