Ulkoilu ja kulttuuri

Aina löytyy paikka jossa nauttia ulkoilusta ja urheilusta

Kesän päätyttyäkin leuto talvinen ilmasto sallii ulkoilmaurheilulajeista nauttimisen. Costa Blancan rannikko on erityisen tunnettu kansainvälisestikin monista golfkentistään. Meren tuntumassa, vuorien sopukoissa – golfkenttiä on yli 30, joista kolme ovat Pitch & Putt –tyyppisiä. Suurin osa niistä on vapaa-ajalle ja rentoutumiseen tarkoitettuja kokonaisuuksia, hotellikomplekseja tai asuinalueita, jotka tarjoavat vierailijalle majoitusta, ravintolapalveluita ja rentouttavia kylpylöitä.

Välimerellä on juuri tällä rannikkoalueella ihanteelliset olot vesiurheilulajien harrastamiseen sekä talvella että kesällä. Todisteena siitä on alueen 25 satamaa ja venesatamaa sekä Marina Altan (Deniassa), Bahia de Altean (Alteassa), Alicanten, El Campellon ja Santa-Pola-ENAn (Alicantessa) merenkulkusatamat. Tarjolla on lukuisia paikkoja purjehduksen, surffaamisen, lentosurffaamisen tai vesihiihdon harrastamiseen, myös melonta, soutu tai sukeltaminen on mahdollista. Mahdollisuuksia on vielä seikkailuharrastuksiin, sillä Alicanten maakunta on Espanjan vuoristoisimpia. Voit harrastaa myös vuorikiipeilyä, kalliohyppyjä, maastopyöräilyä tai kuumailmapallo-lentoja, mutta on myös rauhallisempia aktiviteetteja kuten retkeilyä ja retkipyöräilyä.

Paikkoja joissa historia elää, taidetta ja kulttuuria Välimerellä

Kulttuuriperintö on kansojen sielunmaisemaa. Joskus perintö on henkistä laatua, kuten Misteri d’Elx, Elchen Mysteerio, uskonnollinen näytelmä keskiajalta ja jonka UNESCO on nimennyt Maailmanperintökohteeksi. Jotkut taas ovat paikkoja, jotka ovat olleet todistamassa historiallisia tapahtumia, kuten Elchen palmupuisto, joka myös on Unescon Maailmanperintökohde. Sen 200 000 palmupuuta ovat peräisin arabien aikoinaan istuttamista vanhoista hedelmäpuutarhoista. Ajankulu olisi turhaa, mikäli emme säilyttäisi sen jättämiä jälkiä. Costa Blancan rannikko on näitä jälkiä täynnä.

Arabikulttuuri ja sen jälkeen kristillinen kulttuuri jättivät näille maille arvokkaan ja kauniin perinnön. Linnojen kiviset sakaratornit ovat vuosisatojen ajan tarkkailleet harjanteiden ja kukkuloiden takana häämöttävää taivaanrantaa. Linnoja löydät aivan meren tuntumasta ja myös sisämaasta. Vuosisatojen kuluessa on myös jäänyt satoja vahtitorneja eri puolille rannikkoa kertomaan pelottavia merirosvotarinoita.

Monet Costa Blancan vanhoista kaupunginosista ovat kulttuuriperinnekohteita. Niiden kaduilla ja kujilla kuljeskelu on yksi niiden viehättävistä piirteistä. Muiden ylitse erottuu Orihuelan kaupunki palatsiensa ja kirkollisten muistomerkkiensä ansiosta. Se on nimetty taiteellishistorialliseksi kokonaisuudeksi.

Kaksi kuntaa kuuluu eurooppalaisen modernismin reittiin, ja molemmat ovat sisämaan kuntia, Alcoy ja Novelda, jotka yllättävät ansioillaan tähän erikoiseen arkkitehtoniseen tyylisuuntaan kuuluvilla kohteilla.

Rannikolta sisämaahan levittäytyy alue, jota täplittävät lukuisat pienet ja viehättävät kylät. Kaukaisia paikkoja jotka koristavat valkoisilla taloillaan laaksoja ja vuoria. Monet kylät säilyttävät jäänteitä maurilaisesta menneisyydestään ja keskiajasta.